Geen Honda voor Alonso in de IndyCar in 2019

Fernando Alonso zal, als hij volgend jaar aan de slag zal gaan in de IndyCar, niet moeten rekenen op de steun van Honda.


Dat de samenwerking tussen Alonso en Honda in de F1 niet altijd even vlekkeloos verliep is geen geheim. Er deden dan ook geruchten de ronde dat Honda niet bepaald stond te springen om Alonso van motoren te voorzien in zijn IndyCar-avontuur.

Andretti Autosports is de naam die het meest opduikt als het over Alonso en de IndyCar gaat in 2019. Begin deze maand mocht de Spanjaard dan ook een bolide van het team aan de tand voelen. De auto was ontdaan van alle sponsoring, inclusief die van Honda maar de teambaas Michael Andretti liet weten dat er helemaal geen problemen waren tussen Honda en Alonso.

Dit jaar komt Alonso trouwens ook uit voor Toyota, de grote concurrent van Honda, in het WEC. De grote baas van Honda F1, Masashi Yamamoto, liet al weten dat zo’n beslissingen wel door de Amerikaanse afdeling zou gemaakt worden in plaats van door het globale bedrijf.

Een andere reden kan ook zijn dat Honda simpelweg aan haar maximumcapaciteit zit en dat er geen nieuwe klanten meer bij kunnen.

McLaren-CEO Zak Brown predikt rust in ‘Autosport’ en wil vooral benadrukken dat de IndyCar-plannen van McLaren nog alle kanten uit kunnen. Hij laat weten dat er nog veel puzzelstukken op de juiste plaats moeten vallen en hij geen overhaaste beslissingen wil nemen.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print