Max Verstappen: “Het scheelde niet veel of ik had moeten opgeven”

Max Verstappen behaalde tijdens de GP van Singapore een mooie tweede plaats op het podium. Volgens de Nederlander scheelde het echter niet veel of hij had door technische problemen moeten opgeven.


“Ik kreeg een ‘false neutral’ achter de safety car waardoor ik bijna moest stoppen omdat ik de versnelling niet vond,” aldus Verstappen. “Ik liep bijna vast, al die false neutrals, ik had heel wat problemen.”

“De wagen vond geen versnelling en ik kwam bijna tot stilstand. Ik moest zeer snel schakelen om de wagen terug in een versnelling te krijgen.”

Na afloop van de kwalificatie had Verstappen al zijn beklag gedaan over problemen met de motor en versnellingsbak en ook tijdens de race ondervond Verstappen dus problemen.

“In de eerste versnelling was er geen reactie. Ik ging voluit bij het remmen om het juiste aantal toeren te krijgen. Tijdens de race was het ook moeilijk om naar beneden te schakelen.”

Ook tijdens de pitstop kwam Max Verstappen moeilijk weg van zijn standplaats. De pitstop verliep daardoor dan ook iets moeizamer maar Verstappen wist toch voor Vettel te blijven.

“Ik weet niet wat er gaande was tijdens de pitstop maar die was niet echt geweldig. Het team had echter een geweldige strategie en ik geraakte terug op de tweede plaats. Indien we achter Vettel de baan waren opgekomen dan waren we derde geëindigd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print