“Grosjean is veranderd”

Mark Webber bestempelde Romain Grosjean vorig seizoen nog als “first lap idiot”. Tegenwoordig heeft de Australiër echter een compleet andere mening.
image
Grosjean was in Suzuka lange tijd in strijd om de zege, na een kanonstart, maar de sterkte en de efficiëntie van Red Bull Racing zorgde er uiteindelijk toch voor dat de Lotus-rijder naar de derde plaats verwezen werd.

In dezelfde race vorig seizoen werd Mark Webber vlak na de start nog uit de race getikt door Grosjean, waarna Webber de Lotus-rijder een “first lap idiot” noemde. Grosjean had immers enkele weken voordien nog een enorme crash veroorzaakt in Francorchamps, waarna de FIA besloot hem voor één race te schorsen. Nadien werd er heel erg getwijfeld over de toekomst van de Fransman in de Formule 1.

Grosjean kreeg echter het volle vertrouwen van Eric Boullier, en bedankte daar dit seizoen al meerdere keren voor met knappe prestaties. Door de mentale metamorfose kijkt iedereen nu helemaal anders tegen Grosjean aan dan vorig seizoen, zo ook Mark Webber.

“Romain pakt het dit seizoen metaal duidelijk helemaal anders aan. Hij heeft al enkele hele sterke weekends gekend, en dat is een teken van rust en vertrouwen dat groeit bij een rijder. Hij maakt heel wat minder fouten, en niet alleen tijdens de races, maar ook tijdens de oefensessies.” verklaart Webber.

“Hij heeft dit seizoen een grote stap voorwaarts gemaakt. Vorig seizoen, maar ook zijn eerste seizoen in de Formule 1, toen hij aan de zijde van Fernando reed, was absoluut niet makkelijk voor hem. Om dan zo terug te kunnen komen … Ja, hij doet het heel erg goed.”

“Het begint bij hem, en het eindigt bij hem. Ik hoop dat hij zich dit seizoen niet te veel meer verbetert tegen het einde van dit seizoen, en dat wij kunnen verder gaan zoals we bezig zijn.” grapte Webber nog.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner