Ferrari: “Tweede plaats in het kampioenschap komt in gevaar”

Ferrari slaagde er in Japan dan wel in om haar voorsprong op Mercedes in het constructeurskampioenschap te vergroten, de Italiaanse renstal beseft echter dat haar niveau naar omhoog moet indien het de tweede plaats in het kampioenschap wil behouden.
image
“De strijd met Mercedes en Lotus begint nu pas echt,” zegt Stefano Domenicali over de strijd die Ferrari wacht voor de tweede plaats in het kampioenschap. “Alles zit dicht op elkaar en we moeten ervoor zorgen dat onze wagen beter wordt. En dat kunnen we ook.”

“We moeten onze kwalificatie verbeteren, waarvan we weten dat het moeilijk is. Alles wordt immers bepaald door je positie op de startgrid en waar je je bevindt na enkele ronden in de race. Er hangt immers veel af van hoe je kan omgaan met het verkeer.”

Ferrari zal dus haar wagen moeten verbeteren. De strijd om de wereldtitel bij de rijders en de teams mag dan wel opgegeven worden, toch betekent dat nog niet dat het kampioenschap reeds voorbij is voor Ferrari. De strijd om de tweede plaats zal dus nog hevig worden en daarvoor hebben ze updates voor de wagen nodig.

“Indien we willen blijven strijden dan is het belangrijk dat we onze wagen verbeteren. Er zijn enkele zaken die we kunnen meebrengen naar de komende races en ook onze kwalificatie moet dus beter,” besluit Stefano Domenicali.

Tegelijkertijd liet Stefano Domenicali ook weten dat de inzet van onder meer de ontwikkelingsafdeling nu volledig op 2014 gericht is.

“Thuis op het hoofdkwartier richten we ons reeds voor de volle honderd procent op 2014. We gaan daar geen middelen wegnemen om die aan 2013 te spenderen. We hebben echter nog wel enkele dingen die we kunnen meebrengen naar de circuits, maar onze technische afdeling is reeds volledig bezig voor volgend jaar,” aldus de teambaas van Ferrari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print