Sauber wil zesde worden in het constructeurskampioenschap

Sauber behaalde de voorbije twee races heel wat punten. Het haalde Toro Rosso in tijdens de GP van Zuid-Korea en in Japan behaalde het opnieuw heel wat punten waardoor het kon uitlopen op Toro Rosso en steviger op de zevende plaats in de wk-tussenstand staat, maar Sauber wil meer …
image
Het Sauber F1 team ambieert immers de zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Sauber staat momenteel zevende met 45 punten en Force India staat zesde met 62 punten. Daar waar Force India tijdens de eerste seizoenshelft heel wat punten behaalde, lijkt Sauber nu pas echt op dreef te komen en heel wat punten te behalen.

Mogelijk kan Sauber dus nog profiteren van de resterende races om de zesde plaats in het kampioenschap af te snoepen van Force India. Het zou in ieder geval welgekomen zijn voor Sauber, aangezien het dan een groter deel van het prijzengeld krijgt. Ideaal dus voor een team dat in financiële moeilijkheden verkeert.

“Over het algemeen kijken we naar voor,” aldus Monischa Kaltenborn. Het ziet er dus naar uit dat Sauber zich niet echt zorgen maakt om haar zevende plaats en de eventuele dreiging die Toro Rosso daarvoor nog kan vormen.

“Zo lang we ons blijven focussen en niet al te veel fouten maken kan er nog veel goedgemaakt worden. We beseffen echter dat het niet eenvoudig zal zijn om de zesde plaats te veroveren. Uiteraard zullen we ook geregeld in onze zijspiegels moeten kijken om nare verrassingen te vermijden.”

Aan ambitie ontbreekt het Sauber duidelijk niet …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner