Grosjean: “Net als Novak Djokovic heb ik teruggevochten”

Het is geen geheim dat Romain Grosjean dit jaar niet de beste seizoensstart uit zijn F1-carrière had. In een interview met ‘motorsport.com’ legt hij uit hoe dat kwam en vergeleek hij zichzelf met de toptennisser Novak Djokovic.


Romain Grosjean heeft een zware eerste seizoenshelft achter de rug. Hij viel maar liefst vier van de twaalf races uit en kon maar drie keer punten sprokkelen. Tot in Oostenrijk zag het er rampzalig voor hem uit.

Maar toen keerde het tij en finishte hij als vierde en ook de volgende races lukte het hem om wat punten bij elkaar te sprokkelen. Zo ging hij in vier races van de negentiende naar de veertiende plaats in het rijderskampioenschap. Grosjean heeft ondertussen 21 punten terwijl teamgenoot Magnussen achtste staat met maar liefst 45 punten.

Grosjean vergeleek zijn presatievermogen in het begin van het seizoen met dat van Djokovic die na twee jaar zonder grandslam wegzakte naar de eenentwintigste plaats van de ATP-ranking. De Serviër vocht echter terug en klom weer naar de top tien en won in juli op Wimbledon zijn dertiende grandslam.

“Het was zwaar. Je moet jezelf weer terugbrengen naar de plaats waar je volgens jezelf hoort te staan. Er zijn verschillende redenen in het leven waarom je door een moeilijke tijd gaat. Kijk maar naar Djokovic. Hij was de nummer één van de wereld en dan twee jaren in de schaduw om nu vervolgens Wimbledon weer te winnen. Het is geweldig om te zien,” aldus Grosjean.

“Hij heeft zijn tennistalent niet verloren, noch zijn fysieke conditie, hij was gewoon anders. Soms ben je dat gewoon. Ik had wat pech, wat slechte momenten en dan nog meer pech. Het was moeilijk om weer beter te worden. Ik had geen goede start en ook daarna lukte het allemaal niet goed. ”

Tijdens de eerste acht GP’s verloor Grosjean vooral veel punten door incidenten. In Baku was hij bijvoorbeeld zesde achter de safety car, maar verloor de controle over zijn Haas-bolide wanneer hij de banden probeerde op te warmen en kwam zo in de muur terecht.

“Soms gaan de dingen niet zoals je wil dat ze gaan, soms is het gevoel niet wat het zou moeten zijn. Soms moet je jezelf weer zoeken om er weer bovenop te komen. Ik hoop dat ik weer ben waar ik weet wat ik moet doen en als dat het geval is, dan komt alles weer mijn kant op,” sloot hij hoopvol af.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner bol3daagse 2022bol3daagse 2022