Grosjean niet overtuigd door veganistische levensstijl van Hamilton

Romain Grosjean denkt dat een veganistische levensstijl, zoals Lewis Hamilton dat nastreeft, eerder een negatieve invloed heeft op een topatleet, zo staat te lezen op ‘Racefans’.


Sinds anderhalf jaar leeft Lewis Hamilton veganistisch en hij voelt zich daar prima bij. Hij liet al weten zich veel gezonder en fitter te voelen.

Niet iedereen is daarvan overtuigd. Haas-rijder Romain Grosjean bijvoorbeeld denkt dat je als atleet niet genoeg voedingsstoffen kunt halen uit een veganistisch dieet.

“Als je een atleet bent, denk ik dat veganist zijn eigenlijk negatief is,” aldus Grosjean.

“Voor zover ik weet, waren er enkele voorbeelden van duursporters die vegetariër of veganist werden en die hun veganistische dieet moesten stoppen omdat ze gewoon niet genoeg voeding in hun systeem konden binnenkrijgen om op topniveau te presteren.”

“Het is geen geheim dat ik veel loop en fiets, lange sessies. Dus ik moet zoveel mogelijk eten als ik kan, hoewel niet kwantitatief gezien.”

Grosjean, die samen met zijn echtgenote een kookboek geschreven heeft in 2017, wil wel benadrukken dat hij een veganistische levensstijl respecteert en hij vindt bepaalde gerechten ook lekker.

Door de nieuwe regels voor het huidige seizoen kunnen de rijders nu weer wat meer eten maar de Fransman laat met een kwinkslag weten dat hij nog niet zo veel eet als wanneer hij gestopt zal zijn.

“De nieuwe regels zijn welkom in termen van gezondheid en gewicht, een beetje bijkomen voor je eigen gemak en voor je gezondheid. Ik ben voorzichtig met bepaalde voeding, je zult me geen ‘fish and chips’ en dat soort dingen zien eten, of de dag voor de race bier drinken. Maar ik ben geen veganist of vegetariër,” besluit Grosjean.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022