“Grosjean ondervindt geen last van missen VT1”

Volgens Alan Permane, ’trackside operations director’ bij Lotus, ondervindt Romain Grosjean geen hinder aan het missen van de eerste vrije training op vrijdag.
image
Romain Grosjean heeft dit seizoen al een groot aantal keer zijn wagen moeten afstaan aan testrijder Jolyon Palmer tijdens de eerste vrije training op vrijdag. De Fransman heeft daar in het verleden zijn beklag over gedaan. Palmer mocht immers reeds vijf keer plaats nemen in de wagen. Het staat gepland om minstens nog eens drie keer een vrije training te rijden.

Grosjean vindt dat het missen van de eerste sessie gevolgen heeft voor de kwalificatie en de race. Tijdens de eerste vrije training worden er voornamelijk langere runs afgewerkt. Maar wanneer deze runs niet afgewerkt kunnen worden door de vaste rijder, dan mist deze wat ervaring. Tegenover Autosport meldt Alan Permane dat Grosjean daar geen last van heeft. “Voor een rijder van zijn klasse maakt het niet uit”, begint Permane zijn uitleg. “Het is misschien niet goed voor zijn moraal, maar qua prestaties zal het geen invloed hebben op hem.”

Alan Permane merkte wel op dat Grosjean in de tweede oefensessie dan alles uit de kast haalt om zich te bewijzen en te laten zien. “Wanneer we kijken naar het begin van de tweede vrije training, dan zien we dat Romain erop gebrand is om sneller te zijn dan Pastor. Het is vooral het psychologische aspect dat speelt voor Romain.”

Verder vindt Permane het niet meer dan logisch dat Grosjean gefrustreerd is, wanneer hij aan de kant moet zitten tijdens VT1. “Binnen het team van Lotus is niemand daar blij mee. Maar er zijn ook goede kanten aan het verhaal. Jolyon bezorgt ons immers goede feedback, waardoor hij een meerwaarde is voor ons team.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}