Grote verwachtingen bij McLaren voor Spa-Francorchamps

Jenson Button is er van overtuigd dat McLaren een goede race zal kennen dit weekend.
Eerder raakte al bekend dat, op aandringen van teambaas Martin Whitmarsh, de FIA de controles op flexibele voorvleugels gaat verstrengen. Omdat McLaren geen idee heeft hoe zo’n voorvleugel te maken, hoopt het dat de andere teams ze niet mogen gebruiken.

Een voordeel dat McLaren heeft ten opzichte van Red Bull is de F-duct. Door het aerodynamisch snufje kan de wagen een hogere topsnelheid behalen en dat kan erg handig zijn in de Ardennen.

Toch zijn de resultaten de laatste tijd niet wat ze moeten zijn. Sinds ze de blown diffuser gebruiken, drie races geleden, heeft het team maar één podium behaald. Of het probleem is opgelost zullen we dit weekend pas zien.

“We gaan naar Spa met heel wat inhaalwerk te doen.” verklaart regerend wereldkampioen Jenson Button. “In Hongarije hadden we geen goede race en het hele team wil zo snel mogelijk weer terug kunnen meedraaien.”

“Ik denk niet dat de laatste twee races in Europa bepalend zullen zijn voor het kampioenschap. Toch zal het moeilijker zijn om upgrades tegen het einde van het seizoen op de wagens te zetten. Dus eigenlijk is het wel belangrijk om goed te scoren.”

Martin Whitmarsh denkt dat ze ondanks de zomerstop toch een oplossing hebben voor het diffuserprobleem.

“Na de teleurstelling in Hongarije moeten we ons richten op het terugwinnen van ons tempo ten opzichte van Red Bull en Ferrari.” aldus de McLaren-teambaas. “We denken dat dit ons zal lukken met de nieuwe aanpassingen die ons meer downforce opleveren, maar het kan nog beter. Het aerodynamisch pakket presteert niet zoals het moet. De wagen moet betrouwbaar zijn en het vertrouwen van de rijders krijgen.”

“In Hongarije hebben we heel wat bruikbare informatie kunnen verzamelen tijdens de vrije trainingen. Nu kunnen we beginnen testen op andere circuits. We gaan ook in Spa werken met sensoren op de bodemplaat en zo krijgen we meer data over de upgrades.”

“We hebben altijd al gedacht dat er meer zat in onze laatste upgrade en we zijn er zeker van dat door goed werk van de mecaniciens er ook meer zal uitkomen, liever nu dan later.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen