Guanyu Zhou eerste Chinees in de F1 sinds 2013: “Ik voelde enorm veel druk”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Guanyu Zhou mocht als reseverijder van het Alpine F1 team deelnemen aan de eerste oefensessie. Zhou was zo de eerste Chinese rijder in acht jaar die tijdens een raceweekend aan een officiële sessie deelnam.

De laatste keer was Ma Qinghua die in 2013 tijdens het raceweekend van de GP van China voor Caterham mocht deelnemen aan een oefensessie. Voor de Formule 1 was het mooi meegenomen want door het optreden van Guanyu Zhou krijgt de sport uiteraard heel wat extra aandacht in China.

“Er waren zeer veel mensen naar deze oefensessie aan het kijken,” vertelde Zhou tegenover de media in Spielberg. “Doordat er voor het eerst in meer dan zeven jaar een Chinese rijder tijdens een oefensessie in een F1-bolide rijdt is er enorm veel aandacht en kijken zeer veel mensen.”

“Wanneer ik tijd heb zal ik bekijken hoeveel mensen er gekeken hebben. Ik denk dat het meer zal zijn dan tijdens een normaal raceweekend.”

Die enorme aandacht zorgde er ook voor dat Guanyu Zhou de nodige stress had en enorm veel druk ervaarde.

“Je wil niet weten hoeveel druk ik ervaarde alvorens ik met de wagen op de baan ging. Nu ben ik volledig ontspannen en voel ik me comfortabel, hopelijk zijn ze trots op wat ik gedaan heb.”

Zhou reed tijdens de eerste oefensessie een mooie veertiende tijd. De Chinees zal zich nu verder focussen op zijn deelname aan de Formule 2.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed