Lewis Hamilton stapt in F1-simulator van Mercedes om achterstand op Max Verstappen goed te maken

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De laatste paar races wil het niet meer lukken voor Lewis Hamilton en Mercedes en dat heeft er voor gezorgd dat de wereldkampioen zelf de simulator ingedoken is in een poging om Red Bull terug bij te benen.

Lewis Hamilton heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij niet houdt van eindeloos testen in de simulator. Ten eerste heeft een team als Mercedes daar het nodige personeel voor zoals onder andere onze landgenoot Stoffel Vandoorne of Sky-analist Anthony Davidson en ten tweede liep de laatste jaren alles op rolletjes voor de formatie uit Brackley.

Maar in 2021 hebben ze een serieuze kluif aan concurrent Red Bull dat de laatste vier races wist te winnen. Het is dus alle hens aan dek bij Mercedes. Lewis Hamilton wil nu meer betrokken worden bij het simulatorwerk om er zo meer voor te zorgen de W12 op de rails te krijgen.

“Ik kan niet zeggen dat ik echt genoten heb van het simwerk,” gaf hij toe in de aanloop naar de GP van Oostenrijk dit weekend.

“Ik denk dat ik, vooral na de laatste paar moeilijke races die we hebben gehad, gewoon naar de simulator ben gegaan om te kijken of ik het team op een of andere manier kon helpen zich beter voor te bereiden.”

 “Ik denk dat er een paar goede dingen uit zijn gekomen, maar niets baanbrekends. En dus blijf ik werken met Anthony Davidson en met de andere rijders die daar veel werk doen.”

“Ik denk dat ik gewoon werk aan de manier waarop we met hen communiceren over hun programma zodat we de juiste dingen getest krijgen. Ik denk dat het over het algemeen positief is geweest.”

Hamilton begint aan de GP van Oostenrijk met achttien punten achterstand op zijn grootste concurrent Max Verstappen maar dat is nog geen reden tot paniek voor de wereldkampioen.

 “Natuurlijk, het is een tijd dat we allemaal zo hard mogelijk pushen,” zei hij. “Natuurlijk zouden we graag meer tempo hebben.

“Op dit moment is het een uitdaging om niet alleen in de kwalificatie te winnen, maar ook in de race. Ze blijven stappen vooruit zetten en ik kan me niet laten gaan in die negatieve spiraal.”

“Het enige wat ik nu doe, is proberen al mijn energie te steken in de beste voorbereiding en de ingenieurs te helpen zich zo goed mogelijk voor te bereiden met veel goede gesprekken.”

“En dit is een tijd waarin we gewoon samenkomen en ons verenigen om zo hard mogelijk werken om de problemen op te lossen.”

“Dat is wat we doen en daarom zijn we wereldkampioen en hebben we vertrouwen in het team dat we dat kunnen doen.”

Lewis Hamilton plaatste een foto van zijn ‘simulatorwerk’ op Instagram: