Guanyu Zhou: “Ik heb een duidelijk doel tijdens mijn eerste F1-seizoen”

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Hij is de allereerste Chinese racepiloot in de Formule 1 en dat brengt erg veel druk met zich mee. Zhou laat zich door die druk echter niet afleiden en heeft voor zijn eerste seizoen in de koningsklasse van de autosport ambitieuze doelstellingen.

“Wanneer je de enige rookie op de F1-startgrid bent dan is er wat extra druk, maar dat maakt me niet al te veel uit, er was vorig seizoen meer druk,” aldus Zhou.

“Aan het einde van mijn seizoen in de Formule 2 keken er veel te veel mensen naar mij. Er was erg veel druk, maar ik denk dat ik er goed mee ben omgegaan.”

“Ik denk dat ik doorheen al die jaren racen mij op mentaal vlak aan de verschillende omstandigheden goed heb kunnen aanpassen. Ik ben klaar om in de voetsporen van al de rookies van vorig jaar te stappen; Ik zal hen proberen te verslaan en mijn energie op het circuit te proberen genereren.”

Tijdens zijn eerste seizoen in de Formule 1 heeft Guanyu Zhou alvast een duidelijk doel voor ogen.

“Ik wil zoveel mogelijk punten behalen en ik wil altijd strijden voor de punten en met het team altijd Q3 bereiken,” antwoordt Zhou wanneer hem naar zijn doel wordt gevraagd.

“Ik denk dat dit altijd het doel van het team zal zijn. Ik weet niet wat onze teambaas heeft gezegd maar dat is het doel dat ik wil bereiken.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer