David Coulthard: “Ik zet Max Verstappen in het rijtje van de allergrootste F1-piloten”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Voormalig F1-rijder David Coulthard vindt dat Max Verstappen al bewezen heeft dat hij in het rijtje van de allergrootsten van de sport thuishoort ondanks het feit dat hij nog maar vierentwintig jaar is.

Het bewijs dat Verstappen een uitzonderlijk talent is hoeft volgens Coulthard al niet verder gezocht te worden dan de manier waarop hij in de laatste ronde tijdens de GP van Abu Dhabi zijn eerste wereldtitel veilig stelde. 

“Ik wist dat hij ofwel zou crashen en wereldkampioen zou worden, ofwel zou inhalen en wereldkampioen worden,” aldus Coulthard in een documentaire van Viaplay.

“Maar ik had niet verwacht dat hij er al zo vroeg zou voor gaan,” aldus Coulthard. “Dat is een bewijs van zijn vechtlust, van zodra hij een gat ziet, ook al is dat er niet echt, gaat hij er voor.”

Coulthard vindt dat ondanks alle controverse die er ontstaan is door de beslissingen van de wedstrijdleiding Max Verstappen zichzelf meer dan voldoende bewezen heeft en vindt dat hij thuishoort tussen de allergrootste rijders die de F1 ooit gekend heeft.

“Lewis is een fantastische rijder en verdiende het om die race te winnen, maar ik denk ook dat Max de titel verdiende vanwege zijn vechtlust.”

“Hij slaagde erin om in Lewis’ hoofd te kruipen en Lewis wist dat hij ruimte moest laten. Geen enkele andere rijder heeft dat effect op Lewis”, legde hij uit. “Dat maakt hem in mijn ogen een waardig kampioen.”

“Alle F1-rijders zijn goed, net zoals alle voetballers in de Premier League goed zijn. Maar het gaat erom de jongens te vinden die uitzonderlijk zijn. Dat is hij al. Echt waar.”

“Hij is opmerkelijk volwassen voor zijn jonge leeftijd. Laten we niet vergeten dat hij zeventien was toen hij in de F1 belandde, en hij won zijn eerste grand prix toen hij achttien was. Dat hij die kans greep en zegevierde maakt hem uitzonderlijk.”

“Ik voelde me pas echt volwassen toen ik eind twintig was, en ik denk dat ik begin dertig op mijn hoogtepunt was. Dat betekent dat er nog veel meer van Max kan komen!”

Ook bij Red Bull zijn ze daarvan overtuigd want ze lieten hem een monstercontract tekenen dat hem tot 2028 aan de Oostenrijkse formatie verbindt. Maar volgens Coulthard gaat dat hem niet veranderen.

“Als je hem op straat tegenkomt is hij gewoon een gewone jongen. Zo praat hij tegen je, hij praat niet op een manier als ‘ik ben wereldkampioen en multimiljonair’.”

“We weten maar al te goed dat roem en fortuin mensen kunnen veranderen, maar ik denk niet dat hij zal veranderen,” voegde hij eraan toe. “Hij staat zo open voor interactie met andere mensen, dat raakt hij echt niet kwijt,” besluit Coulthard met lovende woorden over Max Verstappen.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner