Guanyu Zhou wordt bij Alfa Romeo eerste Chinees ooit in de Formule 1

Alfa Romeo F1 team
Alfa Romeo F1 team

Bij bovenstaande titel moeten we een kleine kanttekening maken want uiteraard is er wel al eerder een Chinees geweest die met een F1-bolide heeft getest of gereden maar Guanyu Zhou wordt wel de eerste officiële racepiloot in de Formule 1 die uit China komt.

Guanyu Zhou zal in 2022 voor het Alfa Romeo F1 team racen, waar hij Antonio Giovinazzi zal vervangen en samen met Valtteri Bottas het rijdersduo zal vormen. Door de aanstelling van Guanyu Zhou bij Alfa Romeo is de startgrid voor het F1-seizoen 2022 nu compleet.

“Ik heb van jongs af aan steeds gedroomd van zo hoog mogelijk te klimmen in de sport waarvan ik hou en enorm gepassioneerd ben en die droomt komt nu uit,” reageert Zhou op de bekendmaking van zijn racezitje.

“Het is een privilege om mijn F1-carrière te mogen beginnen bij een iconisch team, een team dat in het verleden enorm veel talent in de Formule 1 heeft geïntroduceerd. Mijn droom is nu werkelijkheid.”

“Om de eerste Chinese rijder in de Formule 1 te zijn is een doorbraak voor de Chinese motorsportgeschiedenis. Ik weet dat er heel wat hoop en druk op mijn schouders rust. Ik ga dit als een motivatie beschouwen om nog beter te worden en nog meer te bereiken.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022