Guenther Steiner begint rechtszaak tegen het Haas F1 team

Haas F1 team
Haas F1 team

Eind vorig jaar kreeg Guenther Steiner te horen dat zijn contract bij het Haas F1 team niet werd verlengd. Steiner onderneemt nu echter juridische stappen tegen het Haas F1 team.

Het is ‘CourtHouseNews’ dat weet te melden dat uit documenten van de rechtbank Charlotte in de Staat North Carolina blijkt dat Guenther Steiner een rechtszaak aanspant omdat hij nog geld van het Haas F1 team zou moeten ontvangen voor de periode 2021-2023. Steiner meent ook dat Haas via merchandising en andere reclame op een onrechtmatige manier gebruik heeft gemaakt van zijn naam en persoonlijkheid.

Het Haas F1 team zou op die manier mee hebben willen profiteren van de enorme populariteit die Guenther Steiner dankzij de Netflix-serie ‘Drive to Survive’ wist te verwerven. Door die serie groeide Guenther Steiner uit tot mogelijk zelfs de meest bekende en populairste teambaas in de Formule 1.

Guenther Steiner zou in januari van dit jaar een deel van de gelden ontvangen hebben waarop hij naar eigen zeggen recht heeft maar er is volgens hem dus een deel achterwege gebleven. De rechtszaak draait naar verluidt om contractbreuk, overtreding van de loonwetgeving van North Carolina en het ongeoorloofd gebruikmaken van Guenther Steiner zijn naam en persoonlijkheid.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print