Guenther Steiner: “Haas zal voor 2024 naast Nico Hulkenberg ook naar andere rijders kijken”

Haas F1 team
Haas F1 team

Nico Hulkenberg maakte tot dusver een goede indruk op Guenther Steiner en het Haas F1 team. Tijdens de eerste drie raceweekends presteerde Hulkenberg vaak beter dan Kevin Magnussen maar teambaas Guenther Steiner laat verstaan dat dit nog geen garantie is op een contractverlenging.

Daarvoor zullen er echter ook goede resultaten moeten zijn tijdens de rest van het seizoen. Hulkenberg kan dus maar best ook de tijdens de rest van het seizoen proberen om zich goed te kwalificeren, punten te behalen en beter te presteren dan zijn Deense teamgenoot.

“Het hangt af van of we blij zijn met hem of niet,” antwoord teambaas Guenther Steiner wanneer hem gevraagd wordt of Hulkenberg veel kans maakt om bij het Haas F1 team te blijven in 2024. Volgens Steiner is het ook veel te vroeg op het seizoen om al een beslissing te nemen. Daarnaast zijn er mogelijk ook andere kandidaten, denk bijvoorbeeld maar aan Daniel Ricciardo die momenteel reserverijder is bij Red Bull.

“We moeten ook zien wat de alternatieven zijn, daar draait het allemaal rond. Soms is het belangrijk om voor standvastigheid te gaan en rust te creëren in het team.”

“We hebben momenteel nog niet gesproken over rijders en het eventueel verlengen van contracten.”