Guenther Steiner: “Hij kan de nieuwe Max Verstappen worden, ze moeten ervoor gaan”

Ferrari
Ferrari

Volgens Guenther Steiner moet zijn voormalig team Haas ernstig overwegen om Oliver Bearman een contract te geven. Steiner schat Bearman erg hoog in, volgens de voormalig Haas F1-teambaas is er zelfs een erg grote kans dat Oliver Bearman de nieuwe Max Verstappen kan zijn.

Nico Hulkenberg verlaat eind dit seizoen het Haas F1 team om naar het Stake F1 team te gaan, het toekomstige Audi F1 team. Daardoor komt er op zijn minst één racezitje vrij bij het Amerikaanse team en zal er dus een nieuwe rijder gezocht moeten worden. Volgens voormalig teambaas Guenther Steiner kunnen ze bij Haas maar best eens kijken naar Oliver Bearman.

Bearman is test- en reserverijder bij Ferrari en mocht in Saoedi-Arabië invallen voor Carlos Sainz omdat hij niet kon deelnemen door een blindedarmontsteking. Oliver Bearman reed zich in de kijker en in de punten en dat is veel teambazen ongetwijfeld niet ontgaan.

Oliver Bearman heeft ook al voor het Haas F1 team op vrijdag in actie gekomen tijdens een oefensessie op vrijdag en ze kunnen volgens Guenther Steiner maar beter niet twijfelen om Bearman een contract te geven. De nog altijd maar 19-jarige Bearman lijkt immers een toptalent te zijn, volgens Steiner mogelijk zelfs de nieuwe Max Verstappen.

“Bearman zou volgens mij een goede keuze voor het Haas F1 team zijn,” aldus Steiner tijdens de ‘The Red Flags Podcast’. “Bearman deed het goed in de Ferrari, ook al was het slechts één race, en ik denk dat hij zichzelf kent. Het is misschien iets te vroeg om te zeggen dat hij de nieuwe Max Verstappen is.”

“Het zou het geval kunnen zijn dat hij de volgende grote rijder is, die kans is 50-50. Er is geen zekerheid dat hij dat is.”

“Ik denk dat er een serieuze wachtlijst is. Ik zou zeggen dat de twee Alpine-rijders aan het rondkijken zijn, al denk ik dat hun financiële eisen groter zijn dan wat het Haas F1 team kan bieden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print