“Mercedes heeft Adrian Newey een financieel erg aantrekkelijk voorstel gedaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De strijd om de handtekening van Adrian Newey blijft doorgaan. Newey neemt begin volgend jaar afscheid van Red Bull Racing en gaat ‘met vakantie’. Verschillende teams willen echter dat Newey bij hen aan de slag gaat en Mercedes zou Newey nu een erg lucratief voorstel gedaan hebben.

Eerst en vooral is het nog geen uitgemaakte zaak dat Adrian Newey wel degelijk bij een ander F1-team aan de slag gaat maar de concurrentie van Red Bull zet alles om Adrian Newey binnen te halen. Aston Martin, Ferrari en Mercedes lijken de belangrijkste kandidaten die Newey binnen willen halen.

Al wekenlang wordt er gesuggereerd dat Ferrari figuurlijk in ‘polepositie’ ligt om Newey onder contract te krijgen maar ook Mercedes zou zich serieus mengen in de debatten. Zo zou Mercedes Adrian Newey een financieel erg lucratief voorstel gedaan hebben. Bij Mercedes zouden ze Newey naast een aantrekkelijk salaris immers zelfs aandelen in het Mercedes F1 team aangeboden hebben.

Het zou alvast een bewijs zijn dat ze bij Mercedes tot veel bereid zijn om Adrian Newey in te lijven. Momenteel zijn Mercedes-motorsport-baas Toto Wolff, de Mercedes-Benz Groep en chemiereus INEOS telkens voor een derde eigenaar van het Mercedes F1 team. Met de komst van Adrian Newey zou daar dus verandering in kunnen komen.