Hoe beleef je een optimaal F1-weekend?

24webvertising
24webvertising

Ga je binnenkort naar een Formule 1-wedstrijd om met eigen ogen te zien hoe Max Verstappen wederom de overwinning pakt? Maak je het live mee, dan is het een totaal andere ervaring dan dat je er vanaf de bank naar kijkt. Hoe geniet je optimaal van de ervaring tijdens je bezoek aan de racebaan? En waar moet je aan denken bij het treffen van de voorbereidingen? We helpen je graag op weg met een paar praktische tips.

Overnachting
Heb je de tickets voor de wedstrijd binnen, dan is het zaak om meteen verder te zoeken naar een geschikte plek om te overnachten. Je mag er wel rekening mee houden dat het een drukte zal worden. Hoe dichter bij de racebaan, des te meer slaapplekken vergeven zijn. Zeker als je het liefst zoekt naar een wellness met overnachting. De kans is aanwezig dat je niet de enige bent die tussen de F1-festiviteiten door een beetje wil ontspannen. Wees er daarom op tijd bij en stel je plekje in de overnachting met sauna mineraal veilig.

Vervoer
Een tweede punt om rekening mee te houden is het vervoer. Heb je geluk dat de wedstrijd relatief dichtbij huis plaatsvindt, dan kun je overwegen de auto te pakken. Wel is het heel belangrijk erop bedacht te zijn dat je niet de enige bent die met de auto naar de wedstrijd gaat. De kans op files en volle parkeerplekken is erg groot. Handiger is om te kijken hoe goed de verbinding is met het openbaar vervoer. Vaak houdt de organisatie van dergelijke events goed rekening hiermee en worden er mogelijk pendelbussen tussen de racebaan en het station ingezet. Tip is vooral om van tevoren uit te zoeken hoe het OV is georganiseerd.

Het weer
Afhankelijk van het seizoen en van de plaats waar de race plaats zal vinden, kan het weer nog wel eens sterk verschillen. Niet alleen op de baan zullen ze daar rekening mee houden, ook het publiek wordt aangeraden van tevoren te kijken wat het weertype is. Je zit op een onoverdekte tribune dus je bent volledig blootgesteld aan regen, wind of juist aan een hete zon. Zorg er dus voor dat je je beschermt met de nodige middelen. Raadzaam is bovendien dat je je paraplu zoveel mogelijk thuislaat, want niets zo vervelend voor je achterburen om daar voortdurend tegenaan te kijken.

Oorbescherming
Ga je een Formule 1-race bijwonen, dan staat je een hoop lawaai te wachten. De motoren van de wagens maken een hard geluid waardoor de adrenaline door je aderen stroomt. Tegelijk kan het hoge aantal decibellen ook een nadelig effect hebben op je gehoor. Dus het is absoluut aan te raden om een setje oordoppen mee te nemen.

Alles vastleggen
Tot slot wil je de hele ervaring van begint tot eind voor altijd bij je houden. Zeker als het een eenmalige ervaring is. Zorg er dus voor dat je je telefoon of een camera paraat hebt en dat de batterijen opgeladen zijn. Wil je zeker weten dat je niet met een leeg device op de tribune staat, neem dan een extra powerbank mee. Zo kun je optimaal van de race genieten en het bij thuiskomst nog eens rustig opnieuw bekijken.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print