Ferrari: “Budgetplafond maakt upgrades introduceren steeds uitdagender”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur is het voor de F1-teams een steeds grotere uitdaging om betekenisvolle upgrades te introduceren, upgrades die de wagen meteen een heel stuk beter maken.

“Met het budgetplafond en de huidige regels moet je beide aspecten zien te managen,” aldus Ferrari-teambaas Frederic Vasseur. “Je hebt een soort convergentie op het vlak van performance en het ontwikkelingstempo is veel trager dan twee jaar geleden.”

“Ik denk dat het klopt voor ons, het is voor iedereen zo: de winst die je boekt is kleiner dan twee jaar geleden en dat is normaal. We zullen upgrades introduceren wanneer we iets groot hebben.”

Volgens Vasseur zorgt het budgetplafond ervoor dat er nog zorgzamer moet omgesprongen worden met het aanspreken van middelen, die moeten immers gebruikt worden op een manier dat ze de grootste impact hebben, niet alleen dit seizoen maar ook voor volgend seizoen en daarna.”

“Een deel van het team werkt aan de volgende upgrades die we dit seizoen nog zullen introduceren en een andere deel focust zich al op volgend jaar. We hebben al een ‘go’ gegeven voor de wagen van 2025.”

“Verder is er al een hele tijd geleden begonnen met het werken aan de motor van 2026. Wat betreft het chassis en de aerodynamica kunnen we al enkele concepten nastreven maar niet echt veel meer aangezien er nog geen akkoord is over de regels voor 2026.”

Voor de toekomst zou Ferrari overwegen om wat de ophanging vooraan betreft over te stappen naar een pull-rod, een concept dat ook Red Bull en de meeste andere teams hebben.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print