Alpine bevestigt officieel het vertrek van Esteban Ocon eind 2024

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Het Alpine F1 team heeft vandaag officieel bevestigd dat de samenwerking met Esteban Ocon eind dit seizoen wordt stopgezet.

De spanningen tussen Esteban Ocon en Pierre Gasly liepen vooral in Monaco bijzonder hoog op, dit nadat Ocon tijdens de eerste ronde van de race probeerde om teamgenoot Pierre Gasly in te halen en het tot een spectaculaire aanrijding kwam. Teambaas Bruno Famin liet na het incident weten dat het incident gevolgen zou hebben en een dikke week later volgt dus de aankondiging van het vertrek van Ocon.

Eerder werd er gespeculeerd dat Esteban Ocon mogelijk door het team een race geschorst zou worden maar die speculaties wuifde Ocon zelf eerder al weg. Na de aankondiging van zijn vertrek eind 2024 kan het speculeren over zijn toekomst beginnen. Grote vraag is wie Ocon nog een F1-racezitje wil geven. Eerder liet voormalig F1-piloot Martin Brundle reeds verstaan dat Ocon zijn eigen F1-toekomst in gevaar brengt: “Irrationele ‘rode waas’ kan Esteban Ocon zijn F1-toekomst kosten”.

Ocon reageerde als volgt op de aankondiging van zijn vertrek: “Voor dit team in de Formule 1 racen is een belangrijke periode in mijn leven geweest. Hoewel ik hier al vijf jaar fulltime rijder ben begon mijn professionele carrière bij Enstone al toen ik nog een tiener was. Dit zal voor mij altijd een bijzondere plek blijven.”

“Samen hebben we een aantal geweldige momenten gekend maar ook een aantal moeilijke momenten en ik ben iedereen in het team dankbaar voor deze geweldige momenten. Zeer binnenkort zal ik mijn plannen bekend maken maar ondertussen focus ik mij op het op de goede weg brengen van dit team en een succesvol restant van dit seizoen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print