Guenther Steiner: “Je mag niet verwachten dat Mick Schumacher constant in de punten finisht”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Haas F1 teambaas Guenther Steiner mogen we na zijn eerste puntenfinish nu niet verwachten dat Mick Schumacher regelmatig in de punten zal finishen.

Mick Schumacher kreeg dit seizoen al regelmatig kritiek te verwerken. Als zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher wordt er met een vergrootglas naar je prestaties gekeken. Na zijn eerste puntenfinish hoopt Guenther Steiner dat de kritiek op Mick wat zal afnemen maar hij vindt ook dat men niet mag verwachten dat Schumacher regelmatig in de punten finisht.

“Ik denk dat het hem een kleine boost zal geven, gewoon een vertrouwensboost,” aldus Steiner tegenover ‘Motorsport.com’.

“Dit is gewoon één horde die genomen is. Nu moeten we zien dat er niet te veel druk komt en dat wanneer hij geen punten scoort dat er kritiek komt.”

“Sommige mensen begrijpen het niet, dat je het niet altijd kan hebben zoals men van buitenaf wil. Het zijn mensen, er zijn 19 andere rijders, het zijn geweldige rijders en er zijn ook negen andere teams die goede wagens hebben.”

“Het is en blijft sport. De verwachting mag niet zijn dat hij iedere race punten scoort en dat wanneer hij niet in de punten finisht dat hij kritiek krijgt.”