Na de zware crash van Guanyu Zhou: “Er moet een oplossing gevonden worden voor de ruimte tussen de bandenmuur en de omheining”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell vindt dat de crash van Zhou Guanyu in Silverstone heeft aangetoond dat er moet nagedacht worden over een oplossing voor de ruimte tussen de bandenmuur en de omheining op bepaalde circuits.

Het blijven nog altijd beelden om stil van te worden, hoe de Alfa Romeo van Zhou Guanyu na een aantal koprollen tussen de bandenmuur en de ijzeren omheining beland. De bolide zat gekneld op een manier dat het onmogelijk was om de Chinese rijder, die de hele tijd bij bewustzijn was, meteen uit het wrak te bevrijden.  

Mercedes-rijder George Russell, die ook betrokken was bij de crash stapte uit zijn wagen en liep naar de plaats van het onheil om te controleren hoe het gesteld was met Zhou.

“Hij zat gekneld in die positie,” aldus Russell. “Er was niets wat hij had kunnen doen.”

“We moeten nadenken over een manier die maakt dat een auto niet kan komen vast te zitten in zo’n smalle ruimte tussen de bandenmuur en de metalen omheining. Hij zat daar gewoon gekneld en kon geen kant uit.”

Uiteindelijk slaagden de zogenaamde extraction teams er wel in om Zhou uit zijn benarde positie te bevrijden en werd hij overgebracht naar het medisch centrum, waar geen ernstige verwondingen werden vastgesteld.

Terugkijkend op de crash vertelt Russell dat hij na een trage start naar links uitweek en dat hij daarbij aangetikt werd door de Alpha Tauri van Pierre Gasly. Door dat contact werd zijn Mercedes in de zijkant van de Alfa Romeo van Zhou Guanyu gekatapulteerd en de rest is geschiedenis.

“Het was een erg eng moment,” aldus Russell. “Niet alleen voor hem maar zeker en vast voor iedereen in het publiek.”

“We hebben duidelijk gegokt door op de harde compound te starten omdat ik het niet goed genoeg deed in de kwalificaties op zaterdag. Daardoor moesten we op starten vanuit een slechte positie.”

“We wisten dat het moeilijk ging worden en bij de start werd ik door iedereen overrompeld en voor ik wist eindigde ik in de zijkant van Zhou. Er waren zoveel verschillende emoties.”  

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print