Guenther Steiner: “Kevin Magnussen kan echt niet trots zijn op wat hij heeft gedaan”

Haas F1 team
Haas F1 team

Ook voormalig Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft zijn mening gegeven over de door Kevin Magnussen gebruikte tactieken tijdens het raceweekend in Miami. Volgens Steiner mag Kevin Magnussen niet trots zijn op wat hij in Miami deed.

Tijdens de sprintrace in Miami hanteerde Kevin Magnussen heel wat discutabele manoeuvres om zo de wagens achter zich op te houden en teamgenoot Nico Hulkenberg aan een puntenfinish te helpen. Magnussen kreeg meermaals een tijdstraf en heel wat strafpunten.

Het leidde tot heel wat discussies en commotie en ook volgens voormalig Haas F1-teambaas Guenther Steiner moet Magnussen niet trots zijn op wat hij deed, vooral ook omdat het niet de eerste keer was. Ook tijdens het raceweekend in Jeddah hanteerde Magnussen een gelijkaardige tactiek om Hulkenberg aan punten te helpen.

“Het moet fair play zijn. Je kan agressief zijn, maar we zien dit voor de tweede keer gebeuren,” vertelde Steiner tegenover ‘Sky Duitsland’ en waarmee Steiner ook verwees naar de race in Jeddah. “Als rijder kan je niet trots zijn wanneer je iemand anders zijn race ruïneert.”

De stewards van de GP van Miami drongen er bij de FIA op aan om maatregelen te nemen om een herhaling van dergelijk vermeend ‘onsportief gedrag’ in de toekomst te kunnen bestraffen. Volgens Steiner zou het hanteren van een drive-through penalty alvast een betere oplossing zijn dan het optellen van gewoon een aantal keer dezelfde tijdstraf.

“Eenmaal je de eerste tijdstraf van tien seconden krijgt dan maakt het eigenlijk niet meer uit dat je nog een tijdstraf van tien seconden krijgt,” aldus Steiner. “Daarom zou een drive-through penalty zeker en vast effectiever zijn.”

“Je moet die straf dan binnen enkele ronden incasseren en je kan de anderen niet meer schade berokkenen.”