Porsche staat er voor open om Sebastian Vettel in de toekomst 24u van Le Mans te laten rijden

Porsche
Porsche

Volgende maand zullen we Sebastian Vettel alvast niet achter het stuur van een Porsche zien in Le Mans, maar de Duitse autofabrikant staat er nog steeds voor open om dat in de toekomst wel te doen.

In maart werkte Sebastian Vettel een test met de Porsche 963 af in het Spaanse Aragon waar hij uiteindelijk zeshonderd kilometer op de teller van de hypercar zette. De viervoudig wereldkampioen F1 liet zien dat hij een waardevolle toevoeging zou kunnen zijn aan het team en opvallend genoeg wachtte Porsche ook tot na de vooropgestelde deadline van eind maart om haar rijderskeuze te maken.

Uiteindelijk raakte bekend dat Vettel niet zal deelnemen namens Porsche maar ze laten de deur op een kier voor een deelname in de toekomst.

“Voor een fabrieksteam als Porsche, voor een bedrijf als Porsche, moet het een onderwerp blijven, dat spreekt voor zich,” vertelde Porsche LMDh-directeur Urs Kuratle aan ‘Motorsport-Total.com’. “En ook voor Sebastian. Ik denk dat hij er klaar voor is, dat zei hij zelf na de test.”

“Dat wordt een onderwerp, maar wanneer en in welke vorm het samenkomt, valt nog te bezien. Op dit moment staat er nog niets vast.”

Op de exacte reden waarom Vettel dit jaar niet meedoet wilde Kuratle niet verder ingaan. Hij wilde wel nog kwijt dat de huidige generatie hybridebolides een stuk zwaarder zijn dan de voorgangers en dat het voor F1-rijders moeilijker geworden is om zich aan te passen. 

“Het grootste verschil op dit moment is waarschijnlijk het gewicht,” legde Kuratle uit. “De auto’s zijn allebei erg complex, ze zijn gewoon anders qua ontwerp. Ik denk dat het grootste verschil, dat je steeds hoort, dat is.”

“Een ander groot verschil is het pure gewicht van het voertuig. Een groot verschil is ook dat we ’s nachts rijden, dat we andere grote snelheidsverschillen hebben dan alle klassen die je op het circuit tegenkomt. Dat zijn de grootste verschillen.”

“Ik denk gewoon niet dat het vroeger het hele plaatje was. Dat betekent dat Vettel wat meer tijd nodig heeft om eraan te wennen dan in het verleden.”