Max Verstappen: “Vertrek Adrian Newey is zoals het verliezen van een familielid”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Net als veel anderen vraagt ook Max Verstappen zich af wat de invloed van het vertrek van Adrian Newey zal zijn. Verstappen beschouwde Newey als een soort lid van zijn ’tweede familie’ en dan komt het hard aan wanneer zo iemand vertrekt.

Volgens Max Verstappen zal een eventuele overstap van Newey naar een ander F1-team altijd een meerwaarde betekenen voor dat team, al vraagt hij zich gezien de timing en de reglementswijzigingen die er in 2026 zijn af hoe groot die impact zal zijn.

“Ik denk dat iemand met de ervaring zoals Adrian, en uiteraard de kennis die hij heeft van ons team, dat het een voordeel zou moeten zijn,” aldus Verstappen. “Maar langs de andere kant, in 2026 is alles zeer, zeer nieuw, zeer verschillend met de wagens van nu. Mocht hij een team vervoegen voor 2025 dan zijn de wagens voor dat jaar al ontworpen.”

“Dat is dus iets waarvan je niet weet hoeveel invloed het kan hebben. Maar zeker en vast met de nieuwe regels, mocht je ergens naartoe gaan, met deze kennis kan hij veel bijbrengen aan een team.”

Max Verstappen had naar eigen zeggen een erg goede band met Adrian Newey, het was iemand waarmee hij close was. Verstappen verliest bij Red Bull dan ook meer dan alleen een topontwerper, hij verliest iemand die eigenlijk ‘familie’ is.

“Zoals ik voordien al heb gezegd, wanneer hij potentieel een ander team vervoegd dan gelden er al nieuwe regels,” aldus Verstappen. “Het is dan ook zeer moeilijk om te weten wat voor impact dat zou hebben. Maar zoals ik ook zei, gewoon als persoon, hij is een vriend, hij maakte eigenlijk deel uit van een tweede familie die ik binnen het team heb, daar maakte ook Adrian deel van uit.”

“Je zou altijd gewild hebben dat hij bleef. Maar zo zit het leven nu eenmaal in elkaar.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print