Steeds meer kritiek op strafpunten in de F1: “Je wordt al bestraft, waarom dan nog eens extra bestraffen?”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De kritiek op het systeem met strafpunten in de Formule 1 groeit. Ook Red Bull-rijder Sergio Perez vindt niet dat F1-piloten steeds vaker strafpunten moeten krijgen, volgens hem worden rijders daardoor vaak ‘dubbel bestraft’.

Haas F1-rijder Kevin Magnussen heeft ondertussen maar liefst tien strafpunten achter zijn naam staan en daarmee is de Deen nog maar twee strafpunten verwijderd van een raceban. Er is al langer kritiek op het systeem met strafpunten maar zeker de voorbije dagen en weken nam de kritiek op het systeem toe.

Volgens Sergio Perez moet het systeem herbekeken worden, vooral omdat er nu veel te snel straffen uitgedeeld worden en rijders door het systeem met de strafpunten ook nog eens veel te vaak dubbel bestraft worden. Soms een tijdstraf gecombineerd met strafpunten, of strafpunten terwijl er ook al schade en tijdsverlies was.

“Er moet echt naar gekeken worden want soms word je al bestraft door de gevolgen van het incident en vervolgens worden er nog strafpunten aan toegevoegd,” aldus Perez. “Ik denk dat er echt naar gekeken moet worden. Ieder incident, wanneer je ziet hoeveel strafpunten de rijders krijgen, er zijn waarschijnlijk heel wat strafpunten die er te veel aan zijn.”

“Maar de regels zijn er nu eenmaal. Maar hopelijk voor de toekomst wordt het bekeken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print