F1-film van Lewis Hamilton en Brad Pitt wordt één van de duurste films ooit

Kym Illman - YouTube
Kym Illman - YouTube

Momenteel wordt er nog volop gewerkt aan de F1-film die wordt geproduceerd door Lewis Hamilton en waarin Brad Pitt één van de hoofdrollen vertolkt maar nu is al duidelijk dat het één van de duurste films ooit wordt.

Er wordt al geruime tijd gefilmd in het kader van de film die voorlopig gekend staat als ‘APEX’. De film liep omwille van verschillende oorzaken heel wat vertraging op, denk bijvoorbeeld maar aan de stakingen in Hollywood maar ook omdat een deel van het beeldmateriaal niet bruikbaar was of aangepast moest worden, onder andere omdat sponsordeals ondertussen veranderd zijn.

Opmerkelijk is dat de film, waarvan verwacht wordt dat hij als ‘APEX’ zal verschijnen, ondertussen een budget heeft van meer dan 300 miljoen dollar. Daarmee nestelt de F1-film zich in de bovenste regionen van duurste films ooit. Ter vergelijking, filmklassiekers zoals Pirates of the Caribbean: At World’s End, Justice League en Star Wars: The Last Jedi beschikten over een gelijkaardig budget.

Verwacht wordt dat ‘APEX’ in 2025 zal uitgebracht worden, al is voorlopig nog geen concrete datum bekend. Ook over de naam van de film blijft dus heel wat onzekerheid heersen.