Guenther Steiner: “Kevin Magnussen krijgt updates op F1-bolide, Mick schumacher niet”

Haas F1 team
Haas F1 team

Het Haas F1 team introduceert komend weekend in Hongarije een nieuw pakket met updates op haar F1-bolide. Alleen Kevin Magnussen zal echter over het pakket met updates beschikken.

“We slaagden er uiteindelijk niet in om twee pakketten met updates naar het circuit te krijgen, omdat Kevin voorop staat in het kampioenschap hebben we besloten om hem het nieuw pakket met updates te geven,” aldus Steiner.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het pakket met updates al tijdens het voorbije raceweekend zou geïntroduceerd worden maar doordat het Haas F1 team door verschillende incidenten en crashes heel wat nieuwe onderdelen moest fabriceren werd de geplande update uitgesteld.

“Jammer genoeg hadden we enkele vertragingen in onze ontwikkelingsfase, daarom hebben we de updates uitgesteld van Frankrijk naar Hongarije,” vertelt Steiner. “Ook wat onze situatie met de reserveonderdelen betreft tot aan de zevende of achtste race, we liepen achter met onze productie van onderdelen en daardoor hadden we te weinig onderdelen voor beide wagens. We hadden wat proberen met de reserveonderdelen, hopelijk krijgen we het voor elkaar tegen Hongarije.”

Het Haas F1 team hoopt nu om in Hongarije met de wagen van Magnussen voldoende data te kunnen verzamelen zodat de updates na de zomerpauze ook op de tweede wagen kunnen geïntroduceerd worden.

“Iedereen heeft bijzonder hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen, zowel het team als de leveranciers. Ik ben nog steeds erg blij dat we het op één van beide wagens voor elkaar hebben gekregen. We willen immers voor de zomerpauze data verzamelen zodat we op basis daarvan verder kunnen werken en het vervolgens op beide wagens kunnen introduceren,” besluit Steiner.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print