Mattia Binotto: “Je mag Charles Leclerc niet ‘foutgevoelig’ noemen”

Ferrari
Ferrari

Ferrari-teambaas Mattia Binotto geeft toe dat Charles Leclerc tijdens de GP van Frankrijk op de limiet reed en in de fout ging. Binotto vindt de felle kritiek die Leclerc krijgt omdat hij een fout maakt echter overdreven.

Het was niet de eerste keer dat Leclerc dit seizoen in de fout ging. Volgens sommige maakt Leclerc erg vaak fouten en is hij een rijder die ‘gevoeliger’ is voor fouten. Mattie Binotto is het daar echter niet mee eens.

“Ik vind het niet eerlijk om dat te zeggen,” verdedigt de Ferrari-teambaas zijn rijder. “Hij reed denk ik zeker op de limiet. Er zijn dingen die gebeuren wanneer je op de limiet rijdt.”

“Waarom het gebeurde? Is er iets anders? We zullen onze tijd nemen om het met hem te bespreken en het te beoordelen, maar momenteel is er geen enkele reden om hem de schuld te geven.”

“Ik ben er redelijk zeker van dat hij hieruit zal leren. We hebben altijd al gezien dat Charles zeer sterk en goed reageert op fouten die hij maakt. Ik ben er zeker van dat hij in Hongarije sterker en hongeriger aan de start zal verschijnen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print