Alonso: “Verrassend dat we McLaren hebben verslagen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso blikt met veel tevredenheid terug op de GP van Frankrijk waarin hij als zesde wist te finishen. Alonso was verrast dat hij beide McLarens wist te verslaan.

“We zagen op vrijdag tijdens de lange runs dat het best goed zat,” vertelde Alonso na afloop van de race. “Het ziet er naar uit dat we dit weekend wat performance misten over één rondje. Dat moeten we zien op te lossen.”

Komend raceweekend zal het inderdaad tijdens de kwalificatie beter moeten. Op de Hungaroring is een goede kwalificatie immers cruciaal voor een goed resultaat tijdens de race.

“In Boedapest zal het uiteraard cruciaal worden om een goede zaterdag te hebben. Maar dat onze wagen tijdens de race zo goed was, dat was een leuke verrassing,” aldus Alonso.

“We hebben alles goed uitgevoerd. We maakten ons tijdens het begin van het weekend wat zorgen dat onze snelheid niet geweldig was maar om dan net achter de top drie te eindigen, bij de eerste zes of zeven wagens wanneer er opgaves voor ons plaatsvinden. Deze keer was het Leclerc. Het was dan ook een mooi resultaat, een solide race.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print