Guenther Steiner: “Mazepin beseft dat wat hij gedaan heeft fout was, we gaan hem opvoeden”

Haas-teambaas Guenther Steiner laat weten dat Nikita Mazepin beseft dat wat hij deed fout was en dat het team hem zal helpen om uit zijn fouten te leren.


In december postte kersvers Haas-rijder Nikita Mazepin een filmpje op de sociale media waarin te zien was dat hij een jonge vrouw bij de borst greep. Hoewel hij het filmpje weer verwijderde kregen hij en zijn nieuwe werkgever de hele F1-gemeenschap over zich heen.

Vooral Haas kreeg te horen dat ze Mazepin moesten laten gaan maar in zijn recente column voor ‘The Racer’ laat Steiner weten nog altijd achter Mazepin te staan.

“Hij heeft iets gedaan wat hij niet had moeten doen,” aldus Steiner. “Wij waren ook zeer duidelijk over wat we van het bewuste voorval vonden.”

“Hij heeft zich verontschuldigd en hij weet dat hij fout was. Nu moeten we eraan werken om hem de gelegenheid te geven om te leren uit zijn fouten, zich te laten concentreren op het racen en zorgen dat dit niet meer gebeurd. Hij weet dat, hij beseft dat wat hij deed fout was.”

“Hij is niet het type dat nog iemand in het gezicht stampt die al op zijn knieën zit. Hij is gewoon een jongen die volwassen moet worden en we hebben er ons zeker en vast al mee bezig gehouden en dat zullen we ook blijven doen.”

“We zeggen niet dat het OK was en we laten hem er ook niet mee wegkomen. We zijn hem nu aan het opvoeden en we zullen hem in de toekomst ook blijven opvoeden.”

Bij Haas rekenen ze er nu dus op dat Mazepin zich nu zal gedragen en dat een volgende misstap niet zonder gevolgen zal zijn.

“Er zullen gevolgen zijn als zich nog iets soortgelijks voordoet,” gaat Steiner verder. “We hebben dingen opgezet die hem zullen helpen om beter te worden en ervoor te zorgen dat dit niet nog eens gebeurt. Om niet nog eens dezelfde fout te maken, want dit was een duidelijke vergissing.

“En hij nam de verantwoordelijkheid, wat voor mij heel belangrijk is. Ik zeg altijd dat als je weet wat je fout hebt gedaan, je het beter kunt doen. Als je het ontkent, dan werkt het niet.”

De beslissing van Haas om met Mazepin verder te gaan kon op weinig begrip rekenen op de sociale media.

“Mensen hebben een mening, dat is prima, ook intern hielden de mensen niet van wat er is gebeurd, en daarom blijven we dit serieus nemen.”

“Dit is een verwarring die we niet willen, maar soms gebeuren deze dingen. Natuurlijk had ik liever gehad dat dit niet was gebeurd, maar we zijn in deze positie terechtgekomen en nu moeten we eraan werken, het is een deel van ons werk.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen