Toto Wolff: “Lewis Hamilton denkt niet dat wereld rond hem draait”

Mercedes-teambaas Toto Wolff laat bij ‘Motorsport.com’ optekenen dat Lewis Hamiltons kwaliteiten verder gaan dan de F1 maar dat hij helemaal niet denkt dat de wereld rond zijn persoontje draait.


De zevende wereldtitel van Lewis Hamilton is in 2020 eigenlijk nooit in gevaar gekomen, de Brit beleefde vorig jaar zelfs een van zijn dominantste seizoenen. Soms beweren kwatongen dat het succes van Lewis Hamilton enkel het gevolg is van een superieure Mercedes maar dat wil Toto Wolff niet gezegd hebben.

“Er is niet een unieke zijde aan dit verhaal,” aldus Wolff. “In de Formule 1 heeft het er altijd omgedraaid dat de beste man in de beste auto wint. De beste rijder is de snelste rijder en de intelligentste.”

“Hij is de man die begrijpt hoe de dynamiek werkt in een team en zijn technische kwaliteiten. Aan de andere kant begrijpt hij ook waar zijn plaats is in de organisatie en weet hij dat het niet werkt zoals in een zonnestelsel, waar alles rond de zon draait.”

“Tegelijkertijd moet het team rond de rijder steeds op het hoogste niveau presteren op verschillende vlakken. Dit betekent op vlak van engineering, aan de commerciële, de politieke en de communicatieve kant, om de boel te laten draaien.”

“Dit is een branche zonder een wondermiddel, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, zelfs binnen de branche. Het is een onderneming rond marginale winsten waar alles op de juiste plaats moet vallen om een team succesvol te laten zijn.”

Ondertussen lopen de contractbesprekingen nog tussen Hamilton en Mercedes maar Wolff heeft er vertrouwen in. Hij is niet bang om hetzelfde mee te maken als destijds bij Nico Rosberg, die besliste na zijn wereldtitel in 2016 verrassend om te stoppen met de F1.

“Ik maak me helemaal geen zorgen, want ik zal altijd de beslissingen van Lewis respecteren,” zei Wolff.

“Of dit nu betekent dat hij lang bij ons blijft, of dat dit betekent dat we de sport moeten verlaten en andere belangen moeten nastreven. Ik denk dat we klaar moeten zijn voor hindernissen die we nog onderweg kunnen tegenkomen.”

“Maar tegelijkertijd praten we veel, en zijn we heel transparant met elkaar. Ik denk dat er samen meer te bereiken is.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022