Guenther Steiner: “Mick Schumacher heeft het ’thuisvoordeel’, ook Kevin Magnussen had dat”

Haas F1 team
Haas F1 team

Volgens Haas-teambaas Guenther Steiner maakt Mick Schumacher nog steeds kans op een racezitje bij het team volgend jaar. Bovendien heeft Schumacher volgens Steiner een belangrijke troef, namelijk dat hij het team kent.

Mick Schumacher staat samen met Antonio Giovinazzi en Nico Hulkenberg op de shortlist van het Haas F1 team voor een racezitje in 2023. Schumacher kan echter rekenen op een ’thuisvoordeel’ omdat hij het team erg goed kent.

“Absoluut, wanneer je met iemand twee jaar samenwerkt dan is dat een voordeel,” vertelde Steiner volgens ‘Motorsport.com’ tijdens het raceweekend in Japan. “De huidige rijder heeft altijd een voordeel, het thuisvoordeel.”

“Wanneer je iemand hebt waarmee je al twee jaar samenwerkt dan is dat beter dan iemand nieuw in het team brengen, er is altijd de periode dat die persoon moet leren.”

“Dat is ook waarom we Kevin teruggebracht hebben, hij kende het team. Hij was een jaar weg maar hij kende iedereen, dat is altijd een voordeel wanneer je vanaf een bepaald punt moet beginnen.”

Steiner uitte voorafgaand aan de zomerpauze nog kritiek op Schumacher, die volgens de Haas-teambaas zijn niveau moest verbeteren. Steiner erkende in Japan dat Schumacher inderdaad beter presteert, zeker ook in vergelijking met teamgenoot Kevin Magnussen. Schumacher behaalde ondertussen ook zijn eerste punten en kwalificeerde zich tijdens drie van de voorbije vijf races beter dan Magnussen.

“Ik kan niet zeggen dat hij zich niet heeft verbeterd,” aldus Steiner. Hij heeft geen zware schade toegebracht aan de wagen en punten behaald.”

“Je moet als rijder de wagen begrijpen en jezelf ontwikkelen, wanneer je dat niet doet dan scoor je ook geen punten.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022