Mercedes geeft toe: “We hadden naar George Russell moeten luisteren”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

In haar terugblik op de GP van Japan heeft het Mercedes F1 team toegegeven dat het op strategisch vlak met George Russell in de fout is gegaan en dat ze naar hem hadden moeten luisteren.

Om beide rijders zo snel mogelijk op de intermediates te plaatsen besloot Mercedes om Lewis Hamilton en George Russell via een zogenaamde ‘double stack’ allebei achter elkaar een pitstop te laten maken. De pitstop van Hamilton verliep echter niet zo vlot en George Russell verloor kostbare tijd.

Andrew Shovlin gaf in een video van het team toe dat ze naar George Russell hadden moeten luisteren en hem pas een ronde later een pitstop hadden moeten laten maken voor intermediates.

“We hebben alle tijden enzovoort doorlopen en kwam tot het besluit dat het niet de juiste beslissing was,” aldus Shovlin. “We hadden moeten doen wat George ons gevraagd heeft, hem een ronde later laten pitten terwijl hij vrije baan had.”

“We hadden gezien dat de intermediates veel sneller waren, dus op de regenbanden zou je op de baan tijd verloren hebben.”

“Het probleem was dat George en Lewis te dicht bij elkaar reden om zonder tijdsverlies een dubbele pitstop te doen. Die tijd heeft George uiteindelijk een positie tegenover Tsunoda gekost en mogelijk ook een positie tegenover Lando.”

“Het zorgde ervoor dat het voor George een grotere uitdaging werd om de wagens te passeren en vrije baan te verkrijgen.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022