Guenther Steiner: “Otmar Szafnauer zal wat bij Alpine is gebeurd snel vergeten zijn”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner zal het ontslag bij Alpine ongetwijfeld hard zijn aangekomen bij Otmar Szafnauer. Steiner is er echter van overtuigd dat Szafnauer echter snel zijn ontslag overwonnen zal hebben.

Het ontslag van Otmar Szafnauer kwam er te midden een grotere reorganisatie binnen Alpine, dit nadat de F1-renstal niet de verhoopte resultaten bracht dit seizoen. Alpine lijkt helemaal niet op koers om binnen afzienbare tijd op regelmatige basis voor overwinningen te kunnen strijden, laat staan voor de wereldtitel.

Ook al kwam het ontslag bij Otmar Szafnauer misschien hard aan, volgens Haas F1-teambaas Guenther Steiner zal Szafnauer redelijk snel over dat ontslag zijn.

“Het is op een normale manier gebeurd maar iedereen doet het op zijn manier,” antwoordt Steiner wanneer hem naar het lot van Otmar Szafnauer wordt gevraagd. “Ik denk dat Otmar uiteraard teleurgesteld zal zijn maar hij heeft zich voordien ook al in zo’n positie bevonden.”

“Wanneer je deze job hebt dan denk ik dat de meesten onder ons zich in zo’n positie hebben bevonden. De ene deur gaat dicht terwijl de andere open gaat. Uiteindelijk is dit gewoon een erg moeilijke job.”

“Je bevindt je in een erg publiekelijke omgeving waarin dingen kunnen gebeuren en je moet daarmee zien om te gaan.”

“Ik zeg niet dat het leuk is maar het maakt er deel van uit. Ik denk dat Otmar hier snel over zal zijn.”

“Zoals ik heb gezegd, hij heeft zich hiervoor ook al in zo’n positie bevonden en deze dingen gebeuren nu eenmaal, het maakt deel uit van het leven van een teambaas,” besluit Steiner.