Max Verstappen: “Het zou jammer zijn als de F1 het voorbeeld van de NASCAR zou volgen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Max Verstappen geeft toe dat racen in de regen gevaarlijk is maar hij zou het jammer vinden als de F1 het voorbeeld van de NASCAR zou volgen, waar er niet geracet wordt in de regen.

Racen in de regen is in de Formule 1 een dubbel gegeven, enerzijds brengt het voor de fans meestal extra spanning mee maar anderzijds is het voor de rijders soms ronduit gevaarlijk. Dat laatste werd afgelopen maand helaas weer bewezen toen de achttienjarige Dilano van ‘t Hof de dood vond tijdens een regenrace in Spa-Francorchamps in het Formula Regional-kampioenschap.

Pierre Gasly liet na de sprintrace van de GP van België ook optekenen dat hij zich niet veilig voelde om te racen door de slechte zichtbaarheid ten gevolge van de regen. Een tijdje geleden werden er op Silverstone testen uitgevoerd met wielbogen op de F1-bolides om de spray te verminderen maar de resultaten hebben geen uitsluitend resultaat opgeleverd.

Max Verstappen vindt dat de risico’s die er zijn bij regenweer gewoon bij de Formule 1 horen.

“Het is heel moeilijk om dit soort dingen op te lossen. Je zult er altijd last van hebben en je zult altijd spray hebben,” zei Verstappen in Spa na het winnen van de sprintrace van het evenement. “Wielbogen op een Formule 1-auto maken geen groot verschil. De safety car gaf ook te veel spray richting mij. Op de snelweg heb je eigenlijk hetzelfde probleem.”

De wereldkampioen zou het ook jammer vinden dat de Formule 1 het voorbeeld van de NASCAR zou volgen en niet zou racen bij regenweer. 

“Toen ik in de Formule 3 reed en soms in het middenveld zat, kon ik ook niets zien”, herinnert Verstappen zich. “Dat is altijd zo geweest. Vraag het ook maar aan de oudere rijders in de F1, die zagen ook niets.”

“Natuurlijk gebeuren er bepaalde ongelukken met een slechte afloop en dan gaan mensen er natuurlijk meer over praten. Maar als je het zo bekijkt, kun je eigenlijk niet meer racen in de regen omdat er altijd problemen zullen zijn met het zicht.

“Dat zou zonde zijn. Dan wordt het net NASCAR, die rijden ook niet in de regen.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner