Gutierrez: “Haas is niet de enige optie”

Haas heeft zijn rijders voor het seizoen van 2017 nog niet bevestigd. Het ziet er echter naar uit dat de renstal op zijn minst Romain Grosjean zal houden. Esteban Gutierrez zegt dat er nog andere opties zijn indien zijn contract met het Amerikaanse team niet verlengd wordt.

Ondanks dat Grosjean dit seizoen al 28 punten wist te behalen, staat de teller bij Gutierrez nog steeds op 0 punten. De Mexicaan eindigde wel vijf keer op de elfde plaats. Gutierrez gaat er wel vanuit dat hij een zitje zal vinden voor 2017, al dan niet bij Haas. Hij zou zelfs tevreden zijn met de rol van reservepiloot bij eender welk team.

“We zijn alle opties aan het overlopen. In de loop van de komende weken zullen we een beslissing nemen. Er zijn namelijk veel interessante mogelijkheden die we niet zomaar aan de kant mogen schuiven. Ik zou voor volgend seizoen echter het liefst mijn zitje bij het team willen behouden,” zei de Mexicaan tegenover ‘Motorsport.com’.

Gutierrez gaf ook nog even zijn mening over de reactie van Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, na de GP van Singapore. Wolff zei immers dat hij Rosberg in de eindfase van de GP niet snel genoeg liet passeren. De Duitser beweerde dat Mercedes-rijder hierdoor veel tijd verloor.

“Het is goed dat ze zien dat ik voor even een beetje sneller dan hem ben. Ik ben niet kwaad op hen, integendeel, het is goede reclame voor mij!” sluit hij af.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print