Honda wil ‘imagoschade’ tijdens thuisrace in Japan vermijden

Het ziet er naar uit dat Honda in Maleisië een upgrade voor haar motor zal introduceren zodat McLaren-Honda in Japan geen gridpenalty voor incasseren. Dat zou door de Japanse fans immers niet getolereerd worden.

Honda introduceerde dit seizoen reeds enkel upgrades voor haar power unit en het ziet er naar uit dat het dit ook in Maleisië zal doen. De Japanse constructeur heeft immers nog drie tokens ter beschikking waarmee het haar motor kan verbeteren.

De introductie van een motorupdate in Maleisië zou niet alleen strategisch zijn maar ook om eventuele imagoschade in het thuisland te vermijden. Bij een eventuele introductie van een nieuwe motor in Japan zou het immers extra pijnlijk zijn dat McLaren-Honda tijdens de thuisrace van Honda een gridpenalty moet incasseren.

“We hebben een nieuwe motor geïntroduceerd in Spa, op een moment dat er nog negen races moesten gereden worden. We moeten dan ook nog één nieuwe motor in gebruik nemen,” aldus Honda F1-baas Yusuke Hasegawa. “Wanneer je de negen races door twee deelt dan kan je in Maleisië, Japan of de Verenigde Staten een nieuwe motor introduceren. We willen de nieuwe motor niet in Suzuka introduceren en daar een penalty krijgen. Maleisië zou dan ook een logische keuze zijn.”

“We zijn het nog met het team aan het bespreken. Ik denk niet dat de fans het me zouden toestaan om een penalty in Japan te incasseren. Ze zouden me niet toelaten op het circuit!” besluit Yusuke Hasegawa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer