Vettel: “Ferrari kan het seizoen op een hoogtepunt afsluiten”

Na zijn fenomenale inhaalrace tijdens de GP van Singapore heeft Sebastian Vettel er vertrouwen in dat Ferrari het seizoen op een mooie manier kan beëindigen.

De Duitser slaagde erin om op het stratencircuit van Singapore, dat niet echt bekend staat als een circuit waarop vlot ingehaald kan worden, om in zijn Ferrari maar liefst 17 wagens in te halen. Van op de laatste plaats gestart eindigde Vettel uiteindelijk knap als vijfde.

Voor zijn inhaalrace werd Sebastian Vettel ook door de F1-fans beloond met de titel van ‘Driver of The Day’. De Duitser tankte alvast het nodige vertrouwen en is er nu van overtuigd dat Ferrari het seizoen op een hoogtepunt zal afsluiten.

Voor de rest was het raceweekend in Singapore voor Ferrari nochtans geen onverdeeld succes. Op zaterdag kende Vettel immers een probleem met zijn ophanging terwijl Raikkonen op zondag naast het podium viel door een discutabele strategische keuze van Ferrari.

“Indien we alles juist voor elkaar krijgen dan weten we dat we over een sterk pakket beschikken, dat staat vast,” aldus Vettel. “Er zijn heel wat races die op dat vlak echter niet goed verliepen. Bij sommige races lag de oorzaak bij ons, bij andere races kwam het door wat er gebeurde. Uiteindelijk is het tot dusver nog niet verlopen zoals we wensten en we bevinden ons dan ook niet waar we ons willen bevinden. We geloven echter in onszelf.”

Ferrari hoopte om dit seizoen met Mercedes te kunnen strijden voor de wereldtitel. De Italiaanse renstal boekte tot dusver echter nog geen enkele overwinning en moet zelfs nog stevig met Red Bull strijden voor de tweede plaats bij de constructeurs.

“We bevinden ons op het vlak van pure snelheid zeker en vast niet waar we ons willen bevinden. Soms is het beter, soms is het slechter. Op circuits zoals Singapore zitten we er over het algemeen dichter bij en dan maak je steeds kans op een overwinning of een podiumplaats.”

“Jammer genoeg verliep het voor ons allebei niet goed maar we kijken met vertrouwen vooruit naar de races die komen. Er volgen ook nog enkele updates. We zijn hier om te vechten en dat zullen we ook doen,” besluit Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022