F1 plant vanaf 2017 tv-uitzendingen in UHD

Vanaf volgend seizoen zullen al de F1-races in UHD uitgezonden worden, de opvolger van de huidige High Definition-uitzendingen. De nieuwe UHD-technologie moet de kijkervaring nog rijker en levendiger maken.

Het duurde tot 2011 alvorens de Formule 1 eindelijk kwalitatief werd uitgezonden in HD. Zowel de fans alsook de sponsors moesten tot dan wachten alvorens de F1-bolides haarscherp in beeld werden gebracht. De Formule 1 gaat in 2017 echter al de volgende stap zetten. De F1-races zullen immers in ‘Ultra High Definition’ uitgezonden worden.

Tata Communications, de technische partner van de Formule 1, en tv-zender ‘Sky’ hebben tijdens de GP van Singapore succesvol uitzendingen in ‘Ultra High Definition’, kortweg UHD, uitgetest. Daarbij werden verschillende hoogtechnologische camera’s die UHD-opnamen kunnen maken rondom het circuit opgesteld. Vervolgens werden die beelden aangeleverd aan Sky voor haar F1-uitzendingen.

In 2011 waren de teams, fans, maar vooral ook de sponsors zeer tevreden met de introductie van HD. De sponsorlogo’s zouden voortaan immers bij de F1-fans thuis haarscherp op tv komen. Tot 2011 was het vaak gissen naar de naam van de kleinere sponsors die op de F1-bolides stonden. Met UHD wordt nu dus nog een kwaliteitsvoller tv-beeld nagestreefd.

“De succesvolle test van dit concept in Singapore toont aan dat we op schema zitten om vanaf volgend jaar iedere race in UHD uit te zenden en dat in combinatie met onze laatste generatie van de Sky Q entertainmentservice,” aldus Keith Lane van ‘Sky’.

Met de UHD-technologie zou naar verluidt ook een belangrijkste stap gezet worden voor de toekomstige introductie van virtual reality in de Formule 1.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022