Haas bereikt overeenkomst met verzekering over “putdeksel-incident” in Maleisië

Haas heeft een overeenkomst gevonden met de verzekering over het opmerkelijke incident dat Romain Grosjean overkwam tijdens een oefensessie voor de GP van Maleisië.


Vorig jaar kwam Romain Grosjean tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Maleisië een losliggende putdeksel tegen terwijl hij tegen 275 km/u onderweg was. Het gevolg was dat de Fransman de vangrails in dook met een kracht van 17G en dat zijn Haas zwaar beschadigd was aan de achterzijde.

Destijds beweerde Haas-teambaas Guenther Steiner dat er voor ongeveer 500 000 pond schade was en dat was meteen het begin van de strijd voor een vergoeding in de vorm van een verzekeringspremie van het Sepang-circuit.

Het bedrag dat de Amerikaanse renstal heeft gekregen is niet bekend gemaakt maar Steiner laat weten dat het genoeg was om de schade te herstellen en dat ze bij Haas tevreden zijn met de uitkomst van de zaak.

De Italiaan liet ook nog weten dat het circuit heel “volwassen” reageerde op het voorval en dat het haar verantwoordelijkheid niet uit de weg ging.

“Ik kan melden dat we eruit zijn,” aldus Steiner. “Het was goed om te handelen met de verzekering en we zijn blij met de uitkomst. Ze waren heel volwassen en ze hebben hun verantwoordelijkheid genomen.”

“Ik moet wel toegeven dat we niet echt verrast waren. Er is nu bijna een jaar voorbij gegaan in deze vreemde zaak, de eerste in zijn soort denk ik. Zulke dingen hebben altijd hun tijd nodig,” besluit Steiner.

Het incident met het putdeksel dat los komt doordat Valtteri Bottas en Kimi Raikkonen erover rijden, en waarna Grosjean door het putdeksel crasht, kan je herbekijken via onderstaande video met hoogtepunten van de tweede oefensessie:


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}