Officieel: Kvyat keert terug naar Toro Rosso

Toro Rosso heeft bevestigd dat Daniil Kvyat terugkeert naar het team als vervanger van Pierre Gasly.


Het hing al langer in de lucht: Daniil Kvyat keert terug naar Toro Rosso voor zijn derde termijn. De Rus reed er al eerder in 2014 en vanaf 2016 tot 2017 nadat hij gedegradeerd werd van Red Bull Racing.

Na de GP van de Verenigde Staten in 2017 werd Kvyat ook aan de deur gezet bij Toro Rosso, waardoor hij aan de slag ging als ontwikkelingsrijder bij Ferrari.

Door het tekort aan rijders bij de Red Bull familie keert Kvyat nu dus terug naar Toro Rosso, om Pierre Gasly te vervangen. De Fransman wordt immers de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing.

“Eerst en vooral wil ik Red Bull en Toro Rosso bedanken om mij terug een kans te geven in de Formule 1. Ik ben vooral blij dat ik kan terugkeren naar een team dat ik erg goed ken. Toro Rosso liet me altijd thuis voelen en ik ben er zeker van dat het volgend jaar ook zo zal zijn.”

“Ik wil ook Ferrari bedanken om vertrouwen te hebben in mijn kunnen als rijder, waardoor ik in contact bleef met de Formule 1. Ook al was ik vooral bezig in de simulator, heb ik veel geleerd en ik voel me nu sterker en beter voorbereid dan toen ik Toro Rosso verliet.”

Kvyat zegt verder nooit de hoop op racen in de Formule 1 opgegeven te hebben. Eerder liet Dr Helmut Marko al verstaan dat Kvyat meer volwassen was geworden sinds zijn vertrek. Ook teambaas Franz Tost is van mening dat Kvyat een nieuwe kans in de Formule 1 verdient.

“Daniil is een getalenteerde rijder met een fantastische snelheid. Dat heeft hij al bewezen in zijn carrière.”

“Er waren een aantal moeilijke situaties in het verleden, maar ik ben er zeker van dat zijn tijd weg van de Formule 1 races hem geholpen hebben om te groeien als persoon. Dat zal hem nu helpen om zijn capaciteiten te tonen op het circuit.”

“We zullen er alles aan doen om hem een goede wagen te geven en ik heb het gevoel dat we het beste van Daniil nog moeten zien. Daarom zijn we blij om hem opnieuw welkom te heten in ons team, om een succesvol seizoen te starten”, besluit Tost.

Hoewel Brendon Hartley laat verstaan een langdurig contract te hebben met Toro Rosso, is het nog niet zeker wat Red Bull zal doen met het tweede zitje bij Toro Rosso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print