Toro Rosso “opgewonden” over de laatste update van Honda

Brendon Hartley laat weten dat iedereen bij Toro Rosso opgewonden is over de winst die de laatste update van Honda zou opleveren.


Honda is naar Sochi afgezakt met een update aan haar power unit en hoewel ze er zelf niet veel over kwijt willen wordt aangenomen dat de update vooral aan de verbrandingsmotor betreft.

Pierre Gasly liet tijdens de vrije trainingen al een achtste tijd optekenen op een circuit waar Honda het de laatste jaren steeds moeilijk had, een hoopvol teken dus.

“We hebben zeker en vast een stap vooruit gezet en vanuit het standpunt van Honda was het zeker een veelbelovende stap,” aldus Brendon Hartley. “Ik denk dat iedereen opgewonden is over de stap die Honda vandaag gezet heeft.”

“Een nieuwe power unit betekent toch altijd dat er veel dingen onder controle moeten geraken. Er waren niet zoveel problemen en het was duidelijk dat we vooruitgang geboekt hebben.”

Ook Pierre Gasly was opgetogen over de vooruitgang die de Japanners geboekt hebben, zeker als je weet dat ze nu nog maar met een conservatieve afstelling aan het werk waren om problemen te vermijden

“Ik weet dat er soms updates aan de auto zijn maar dat je niet echt verbetering ziet,” aldus Gasly. “Maar dat is bij Honda niet het geval.”

“Het is echt positief, we moeten bekijken hoeveel we er kunnen uithalen. Rekening houdend met het feit dat de betrouwbaarheid en de rijeigenschappen goed blijven kunnen we alles opendraaien, maar tot nu toe is het een goede stap vooruit voor hen.”

Deze updates komen niet toevallig want volgende week staat de GP van Japan op het programma, de thuisrace van Honda. Door de gridpenalty’s nu te nemen in Rusland zal Toro Rosso alles moeten zetten op de races die daarop volgen.

“We weten dat het voor ons een moeilijke race wordt zondag maar we zijn gefocust op Suzuka,” aldus Gasly.

Er valt nog niet echt een constante waar te nemen in de prestaties van Toro Rosso want gezien de zwakke prestatie in Singapore is het enigszins verrassend dat we de Italiaanse formatie in de top tien van de vrije trainingen terug vinden in Sochi.

“Je verwacht steeds dingen maar nooit verloopt iets volgens plan,” gaat Galsy verder. “Voor Singapore waren de verwachtingen hooggespannen voor ons maar het was het slechtste weekend van het seizoen voor ons.”

“Nu zijn we hier opgewonden aangekomen om te zien hoe het met de nieuwe upgrade zou uitdraaien. Ook wilden we antwoorden na het weekend in Singapore en tot dusver hebben we ze gevonden.”

“Maar we moeten wel goed onthouden dat het nog maar vrijdag is. Op zaterdag zet iedereen de motor wat verder open, vooral de teams met Ferrari- en Mercedesmotoren, maar het is al een stap in de goede richting,” besluit Gasly.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}