Haas F1-piloot Nikita Mazepin wordt ´gekastijd´ door reacties op sociale media

Nikita Mazepin
Haas F1 team

Sinds het filmpje dat Haas F1-piloot Nikita Mazepin op instagram postte waarin hij een jonge vrouw betastte staat de jonge Rus in het oog van de storm op sociale media.

We zijn ondertussen ongeveer drie maanden verder maar de hashtag #SayNoToMazepin draait nog steeds op volle toeren. Het Formule 1-team van Haas wordt overspoeld met vragen om de jonge Rus te ontslaan na het ondertussen welbekende incident.

Het management van het Haas F1 team laat nogmaals weten dat het voorval intern is besproken en teambaas Guenther Steiner laat weten dat zijn rijder heeft geleerd uit zijn fouten en dat hij die lessen zal meenemen in de toekomst. 

“We blijven met Nikita in gesprek over veel zaken, waaronder wat er aan het eind van vorig seizoen is gebeurd”, vertelde hij aan het tijdschrift ‘RACER.’

“Hij nam onmiddellijk de verantwoordelijkheid voor zijn daden”, voegde Steiner eraan toe. “Hij heeft zijn excuses aangeboden. Hij heeft geleerd van deze ervaring. Hij is er ongetwijfeld door gekastijd, en hij zal dat meenemen in zijn verdere Formule 1-carrière.”

Maar de Italiaan moet tegelijkertijd toegeven dat ze niet blind zijn voor de reacties die blijven komen op de bewuste video en dat de hetze online verder blijft duren. 

“De reacties op sociale media naar hem toe zijn nog steeds sterk, daar zijn we ons natuurlijk van bewust via onze teamposts.”

“Hoewel we respecteren dat mensen het recht hebben om hun mening te geven, hoe fel die ook is, hebben we als team het gevoel dat we Nikita de beste omgeving hebben geboden om van dit alles te leren.”

De teameigenaar Gene Haas staat achter zijn teambaas.  

“Onze reactie op het voorval was denk ik dat Guenther hem vertelde dat hij een idioot was, dat je dat soort dingen niet kunt doen en dat het totaal onacceptabel was. Ik denk dat hij van alle kanten veel kritiek kreeg die zich gewoon heeft opgestapeld.”

“De reacties op sociale media van allerlei groepen waren extreem sterk en ze wilden dat we hem zouden executeren voor wat hij deed. Maar ook dat voelde niet als de juiste weg. Hij is 21 jaar oud, voor een jonge man moet de stortvloed van kritiek moeilijk te verwerken zijn geweest.”

“Ik hoop dat hij een goede les geleerd heeft”, voegde hij eraan toe. “We zullen gewoon moeten zien hoe het verder gaat.”

Foto: Haas F1 team

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print