Haas F1-piloten moesten tijdens het seizoen vrezen voor hun racezitje

Na de vele incidenten en aanrijdingen scheelde het niet veel of minstens één van beide Haas F1 team was nog tijdens het seizoen aan de kant geschoven.


“Na de race in Silverstone dacht ik op een bepaald moment dat het echt niet meer zou werken,” gaf Steiner volgens ‘Motorsport-total’ toe. “We hadden problemen met de wagen en dan ook nog met de rijders. Hoe kan het dan goed gaan wanneer ik zelfs de rijders nog niet onder controle had.”

In Silverstone kwam het in de vijfde bocht tot een zoveelste incident tussen Magnussen en Grosjean, dit nadat er daarvoor ook al verschillende incidenten waren geweest.

De onderlinge verstandhouding tussen Magnussen en Grosjean stond toen al geruime tijd onder hoogspanning.

“Ik zette hen onder druk, zodat ze zouden doen wat ze moesten doen, dat ze alles opnieuw goed zouden maken. En dan rijden ze in de vijfde bocht tegen elkaar!” blikt Steiner terug op het raceweekend in Groot-Brittannië.

“Op een bepaald moment dacht ik dat het niet meer te managen was.”

Het scheelde vervolgens niet veel of één van beide rijders was aan de kant geschoven om zo opnieuw orde op zaken te krijgen binnen het team. Er doken ook geruchten op dat Hulkenberg de overstap naar het Haas F1 team zou maken.

Uiteindelijk mochten beide rijders het seizoen gewoon afwerken en kregen Grosjean en Magnussen ook voor 2020 een contract.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print