Montezemolo: “Ferrari kan al jaren niet voor de titel strijden, dat is pijnlijk”

Voormalig Ferrari-baas Luca di Montezeomolo vindt het bijzonder pijnlijk dat Ferrari al verschillende jaren niet echt voor de F1-titel kan strijden.


“Ik hoopte dat het voorbije kampioenschap beter zou lopen, zeker gezien de initieel veelbelovende wintertests,” vertelde Luca di Montezemolo tegenover ‘Sky Italia’.

Di Montezemolo beleefde tijdens zijn periode als Ferrari-baas zelf enkele pijnlijke momenten in de Formule 1, waaronder het nipt missen van de titel.

“Ik had enkele slechte herinneringen waarbij kampioenschappen in de laatste race van het seizoen verloren werden, maar we maakten op zijn minst tot de laatste race kans op de titel.”

“Dit jaar, maar ook de voorbije jaren, slaagde Ferrari daar niet in en dat vind ik erg jammer.”

De voormalig Ferrari-baas hoopt dat Ferrari volgend jaar eindelijk nog eens om de F1-titel zal kunnen strijden, al verwacht hij tegelijkertijd ook meer tegenstand van Red Bull en Honda.

“Volgend jaar verwacht ik dat Red Bull en de Honda-motor zich zullen verbeteren, maar Ferrari heeft alles in huis om op zijn minst tot de laatste race van het seizoen te proberen om de F1-titel te winnen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print