Haas F1 team tevreden over Mick Schumacher: “Focus lag niet op een snelle rondetijd”

Mick Schumacher reed gisteren tijdens de Young Drivers’ Test in Abu Dhabi de traagste tijd maar volgens het Haas F1 team was daar een goede reden voor.


Samen met Fernando Alonso was Mick Schumacher de enige rijder die ook volgend jaar daadwerkelijk op de F1-startgrid zal staan. Voor de 21-jarige zoon van Michael Schumacher was het echter nog belangrijker dan voor Fernando Alonso om zich op deze manier voor te bereiden op het F1-seizoen 2021.

Bij Mick Schumacher lag de focus dan ook niet op het rijden van snelle rondetijden maar eerder op het kennismaken met de wagen en het aanleren van verschillende procedures bij het Haas F1 team. Schumacher zelf spreekt alvast van een succesvolle dag.

“Ik voelde me redelijk goed, ik ben erg blij dat ik zoveel rondjes heb kunnen rijden, dat is niet altijd het geval wanneer je test,” blikte Mick Schumacher terug op zijn testdag gisteren in Abu Dhabi.

“We hebben ons vooral gefocust op het rijden van veel ronden, wat erg positief was.”

“Het begrijpen van de werking van de banden was het belangrijkste, daarvoor waren de lange runs erg goed.”

“Ik denk dat we daarin geslaagd zijn, nu weten we goed wat ik op het vlak van de banden moet doen, ook al zijn de banden volgend jaar iets anders.”

“Ik voelde me erg comfortabel. Het team was volgens mij erg blij dus dat is goed. Ik was erg blij om in de wagen te zitten en het was erg leuk om ermee te rijden. Ik kijk enorm uit naar volgend jaar.”

Ook Ayao Komatsu, hoofd engineering bij het Haas F1 team, was erg blij met de test van Mick Schumacher.

“We hebben ons gefocust op het begrijpen van de wagen en vervolgens hebben we de balans van de wagen zo aangepast dat hij beter bij Mick paste,” aldus Komatsu.

“We hebben ons echt niet gefocust op de performance over één rondje. We wensten gewoon dat hij zoveel mogelijk verschillende zaken zou begrijpen, zoals bijvoorbeeld verschillende hoeveelheden brandstof aan boord. We hebben ons ook gefocust op het bandenmanagement en runs met veel brandstof.”

“Het was erg goed voor Mick om ervaring op te doen met veel brandstof aan boord en dit zowel met een hoge baantemperatuur en een lagere baantemperatuur tegen het einde van de dag.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022