Haas F1 team furieus na derde ‘zwart-oranje vlag’ voor Kevin Magnussen

Haas F1 team
Haas F1 team

Tijdens de GP van Singapore kreeg Kevin Magnussen een ‘zwart-oranje vlag’ te zien, de derde keer dit seizoen en daar is het Haas F1 team niet over te spreken.

De ‘zwart-oranje vlag’ is één van de vlaggen in de Formule 1 maar erg vaak wordt ze niet getoond. Des te opvallender is het dan ook dat Kevin Magnussen de bewust vlag dit seizoen al drie keer te zien kreeg.

Het is een vlag die getoond wordt wanneer een rijder een probleem met zijn F1-bolide heeft en verplicht wordt om de pits op te zoeken. Bij Kevin Magnussen werd ze telkens getoond omdat de endplate van zijn voorvleugel beschadigd was. Magnussen vindt het echter niet kunnen dat hij alweer verplicht werd om te pitten.

“Ik had een zeer kleine beschadiging, het was niets,” zei een gefrustreerde Magnussen na afloop van de race. “Ik kreeg de zwart-oranje vlag die volgens mij onnodig was aangezien het onderdeel er niet van ging vallen. Er was geen veiligheidsprobleem, het bewoog zelfs niet.”

“We finishten als twaalfde en dat met een extra pitstop die niet noodzakelijk was, het is zo frustrerend.”

Ook teambaas Guenther Steiner was niet te spreken over de zwart-oranje vlag voor Magnussen, dit omdat zijn team de FIA er eerder op had aangesproken.

“Het was een teleurstellende race aangezien we hier in Singapore erg veel punten hadden kunnen scoren,” aldus Steiner.

“Het incident tijdens de eerste ronde met Kevin, we verloren veel posities en hij kreeg een zwart-oranje vlag, dat al voor de derde keer en terwijl het niet nodig was. We hebben het de FIA de vorige twee keer erg duidelijk gemaakt, we worden gewoon met de rug tegen de muur gezet.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022