Aston Martin doet schitterende zaak in het kampioenschap: “Beste resultaat dit seizoen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

In Singapore behaalde het Aston Martin F1 team haar beste resultaat van het seizoen. Daarmee doet het ook een zeer goede zaak in het kampioenschap bij de constructeurs.

Lance Stroll finishte de race als zesde terwijl teamgenoot Sebastian Vettel als achtste over de finish reed. Een stevige puntenfinish voor Aston Martin dat daardoor van de negende naar de zevende plaats in het constructeurskampioenschap springt. Beide rijders zijn uiteraard zeer tevreden.

“Ik wist dat ik tijdens de start agressief moest zijn. Nadat ik aanvankelijk geduldig was, wist ik dat ik moest pushen, wat ik ook deed,” blikt Vettel terug op zijn start van de race. “Ik probeerde enkele rijlijnen tijdens mijn rondje naar de startgrid en dat werkte, ik ben erg blij.”

Wat de safety car-fases betreft kende Aston Martin volgens Vettel minder geluk.

“Ik denk dat we wat pech kenden,” aldus Vettel. “Ik had graag wat langer buiten gebleven, we zullen dat moeten bekijken, maar ik denk dat het geen geweldig moment was waarop de safety car op de baan kwam en waardoor de posities door elkaar geschud werden.”

Teamgenoot Lance Stroll was eveneens erg blij met de belangrijke punten die Aston Martin wist te behalen.

“We hebben dit seizoen erg vaak een tiende plaats behaald. We hadden soms kansen voor grootse resultaten maar om de één of andere reden hebben we ze nooit echt behaald. Vandaag kwam het wel onze richting uit,” aldus Stroll. “Het was een zware race maar ik ben erg blij met de punten die we behaalden.

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022